Ik ben Karin Volckaerts

In mijn kindertijd in de seventies trokken twee boeken uit mijn ouders’ boekenkast de aandacht. De wereldatlas en het “Boek van de Mens”. Ik was toen en nu nog steeds altijd gefascineerd en nieuwsgierig hoe mensen in elkaar zitten en hoe ze met elkaar samenleven in de wereld, in een verscheidenheid van cultuur en familieachtergrond. Deze interesses voedde ik door er heel veel over te lezen en veel te reizen. Het eerste gedeelte van mijn loopbaan speelde zich af in de toeristische sector. Ik begon in een reisbureau, woonde een periode in Zuid-Afrika en later evolueerde ik naar trainer in de luchtvaartsector.

De motivatie om AD(H)D-coach te worden vloeide voort uit persoonlijke ervaring. Toen ik dertig was in 2000 kreeg ik zelf de diagnose AD(H)D, en ook mijn kinderen vielen in de prijzen. In die periode was er weinig kennis over AD(H)D bij volwassenen beschikbaar. Vastbesloten zette ik er mijn tanden in en richtte met enkele anderen een gespreksgroep voor volwassenen met AD(H)D op.

Zeven jaar was ik moderator voor de groep in Antwerpen. Tijdens deze periode werd zo duidelijk hoeveel krachten en positieve kanten aan AD(H)D zijn. Leven met AD(H)D is boeiend en nooit saai. Het is wel belangrijk er goed mee te leren omgaan. In de hulpverlening was daar te weinig aandacht voor.

AD(H)D-coach worden werd onvermijdelijk en dus … volgde ik opleidingen in coaching, in hulpverleningsmodellen en ik haalde met onderscheiding het diploma Orthopedagogie aan de Karel De Grote Hogeschool.

Vandaag combineer ik een coachingpraktijk met communicatietraining in het bedrijfsleven. Daarnaast verzorg ik groepscoaching en begeleid studenten met AD(H)D in samenwerking met verschillende Antwerpse hogescholen.

Inlevingvermogen en breeddenkendheid zijn mijn grootste talenten als coach. Ik kan me goed verbinden met mensen en veiligheid creëren. Niet bang voor rake vragen help ik patronen te ontrafelen en conclusies hieruit te trekken . Ik geef veel ruimte om samen na te denken zonder te oordelen en zoek in elk gesprek een evenwicht tussen ernst en humor ☺ .


© Copyright Karin Volckaerts.

webdesign: www.kobey.be